Dream spell

 MAYA-ASTROLOGIA 
 NUMEROLOGIA 
 Year 2012 

Paluu pääsivulle

VENUS PASSAGE - VENUKSEN OHIKULKU

Venuksen merkitys mayakansalle

Venus on tärkeä maya-astrologiassa. Mayakansalle maa- ja venus-planeetta ovat kaksosia, jotka työskentelevät yhdessä harmonian edistämiseksi tukien toistensa tasapainoa. Venus liittyy tähän päivään siten, että planeetallamme on inkarnoituneina venuksen kautta saapuneita sieluja. Myös mayakansan suurimman "johtajan", Sulkakäärme Quetzalcoatl/Kukulkan, kerrotaan olleen alkuperältään venuksesta.

Venuksen tärkeän merkityksen mayakansalle, he kunnioittivat venuksen auringon kohtaamisia meditoimalla. Erityisen tärkeäksi edellä mainittu kohtaaminen on silloin, kun venus ohittaa auringon siten, että sen voidaan nähdä liikkuvan auringon editse.

Venuksen ohikulku

Venuksen ohikulku auringon editse vuonna 1882

Viereisessä kuvassa näkyy teleskoopin avulla otettu kuva harvinainen venuksen ohikulkusta, jolloin Venus näkyy Aurinkoa vasten. Tällöin venus-planeetta on tarkasti ekliptikalla auringon ja maapalln välissä.

Photograph of the Transit of Venus on 1882 Dec 06.
Taken by students at Vassar College (Sky & Telescope Feb. 1961).

Ekliptika on taivaalle piirretty taso, jota vasten aurinkokunnan planeetat kiertävät aurinkoa. Se, että emme näe planeettojen ja auringon liikkeen olevan ekliptikan suuntaista johtuu maapallon pyörimisakselin kallistuksesta sitä vasten. Siitä johtuen näemme taivaalla auringon, kuun ja planeettojen nousut ja laskut. Maapallon kallistuksesta johtuu myös, että kuun ja planeettojen liikkeittä ei nähdä kokonaisuudessaan päiväntasaajan molemmilla puolilla samaan aikaan.

Venuksen ohikulku esiintyy 243-260 vuoden ajanjakson aikana kuusi kertaa. Edellisen kerran nämä kaksi peräkkäistä 8 vuoden välein tapahtuvaa yhtymää tapahtuivat 9.12.1874 ja 6.12.1882.

9.12.1874 tapahtui myös auringon ja kuun yhtymä eli uusikuu ja 6.12.1882 auringon ja mars-planeetan yhtymä alle yhden asteen orbilla.

Seuraavan kerran kaksi peräkkäistä 8 vuoden välein tapahtuvaa yhtymää eli aurinko-venus konjuktio transiittia tapahtuivat:

  • 8.6.2004 (Sähköinen Apina, Chuen) ja
  • 6.6.2012 (Solarinen Kuu, Muluc).

6.6.2012 tapahtuu auringon ja mars-planeetan neliö noin yhden asteen orbilla.

"Venus passage" kierron aikana venus kiertää 13 kertaa auringon ympäri. Luku 13 on pyhä luku mayakansalle. Hetki, jolloin venus ja aurinko ovat maasta katsottuna samassa suunnassa kutsutaan myös nimityksellä inferior-konjuktio tai superior-konjuktio. Inferior-konjuktion aikana venus on auringon ja maan välissä ja superior-konjuktion aikana auringon takana. Edellä kuvatuissa tilanteista vain inferior-konjuktiossa venuksen ohikulun aikana venus on täsmälleen ekliptikalla ja on nähtävissä aurinkoa vasten.


Venuksen ohikulku 8.6.2004 klo 10.15 Helsingissä
Kuvalähde: www.venus-transit.de   
VENUKSEN OHIKULKU HELSINGISSÄ 8.6.2004 KLO 10.15.

Lisätietoa venuksen transiiteista mm. NASAN sivuilta. Venuksen ohikulku venuksen ja auringon liikkeiden animaationa löytyy www.venus-transit.de sivuilta.

Venuksen ohikulku ja Suomen Oneness Celebration-tapahtuma

Venuksen ohikulun näkemisen todennäköisyys Helsingissä on ennusteen mukaan pieni sateisen sään vuoksi. Suomen Oneness Celebration-juhla alkoi sateesta huolimatta odotetun mukaisesti 7.6.2004.

Venuksen ohikulku 8.6.2004 klo 10.15 Helsingissä

Kuvalähde: www.foreca.fi   

VENUKSEN OHIKULUN 8.6.2004 NÄKYVYYDEN ENNUSTE HELSINGISSÄ.Suomen Oneness Celebration tapahtuma 7-8.6.2004 Helsingin Tarvon saarella

Maanantai-ilta alkoi valmistamalla illallinen. Illalliselle ja meditaatioon osallistui arviolta noin 50 henkilöä.

Kiitos kaikille valmisteluissa mukana olleille, herkullisen kasvisaterian reseptin mukanaan tuoneelle kokillemme Börjelle ja tapahtuman järjestäjälle Jyrkille!

Oneness valmistelut
  4 hengelle: 1-1,5 dl vettä, 4 dl jauhoa ja 1 tl suolaa.
Venuksen ohikulku 8.6.2004 klo 10.15 Helsingissä

MEDITAATION JÄLKEEN RENTOUTUMASSA 8.6.2004.

Vaikka venuksen ohikulkua emme nähneetkään, osallistuminen yhdentymiseen on toteutunut. Ehkä ensikerralla 6.6.2012 pilvikerrokset siirtyvät sopivasti edestämme.

Onenessa Celebration kuvat ja teksti: Marko Palojärvi

Sivun alkuun

MAYA-TIETOUTTA

Maya-astrologia

Maya-merkin
laskentaohje

Tzolkin

13 KUUN KALENTERI

13 kuun kalenteri

Maya-kirjallisuus

Maya-terminologia