Dream spell

 MAYA-ASTROLOGIA   NUMEROLOGIA   Year 2012 

Paluu pääsivulle

MAYA-TERMIT

Luettelo yleisimmistä maya-termeistä ja nimistä

13 KUUN KALENTERI: kalenteri, jossa on kuun ja auringon rytmit. 13 Kuun Kalenterissa on 13 kuuta, joissa kussakin 28 päivää.

AALTOJAKSO: Kolmentoista päivän (Kinin) muodostama jakso, alkaen magneettisesta soinnusta ja päättyen kosmiseen sointuun.

AURINKOMERKKI: symbooli, sinetti. Tzolkinin 20 maya-merkkiä ovat aurinkomerkkejä, jotka kuvaavat päivän laatua ja energioita. Aurinkomerkkien ominaisuudet ovat kuvattu maya-astrologian yhteydessä. Merkit löydät Tzolkin-taulukosta.

ELÄMÄNTEHTÄVÄPERHE: merkkiperhe, jonka sisällä oman merkin vuosienergia vaihtuu vuodesta toiseen.

FOTONIVYÖHYKE: on alue, jossa linnunradan keskipisteen vaikutus on voimakkaimmillaan aurinkokuntaamme ja maapalloomme kohden. Olemme matkalla tälle vyöhykkeelle parhaillaan, jonka huipentuma tapahtuu vuonna 2012.

HAASTE-MERKKI: antipodi, aktivoi ja herättää muistia toiminnan kautta. Haastemerkki on aina vastaväri (punainen-sininen ja valkoinen-keltainen) ja ne ovat 10 merkin päässä toisistaan. Esimerkin löydät sielunperheestä.

HUNAB KU: lähde ja elämänantaja.

HARMONIAT: ovat neljän peräkkäisen merkin muodostama jakso. Merkkivärit ovat punainen, valkoinen, sininen ja keltainen. Tzolkin sisältää yhteensä 65 harmoniajaksoa.

HARMOONINEN KONVERGENSSI: harmooninen yhdentyminen (harmonic convergence) on José Agrüellesin käynnistämä 26 vuotinen matka vuoteen 2012. Aloitushetki oli 16-17.8.1987.

KESKUSKANAVA: Tzolkinin keskellä oleva kanava, keskuskanava, jossa ei ole porttipäiviä.

KIN: Galaktinen mittayksikkö, joka vastaa yhtä päivää.

KRISTALLINEN PÄIVÄ: kristallisen päivän kokoontuminen, sukukokous, jossa kerrotaan kokemuksista.

KVARTETTI: neljän merkin ryhmä, jossa tasapainottavat merkit ovat toisiaan vastakkain muodostaen Tzolkinissa symmetrisen kuvion, jossa sointujen yhteissumma on 28. Huomioitava, että keskuskanavassa kvartetti sijaitsee keskuskanavassa.

LINNAT ja LINNAJAKSO: Tzolkin-taulukon osa, jossa on 52 peräkkäistä Kiniä, päivää. Linnojen värit ovat punainen, valkoinen, sininen, keltainen ja vihreä, jotka kuvaavat alueen ilmapiiriä.

MAYA-NIMI: Merkin värin, soinnun ja maya-merkin yhdistelmä. Esimerkkinä Valkoinen Lunaarinan Taikuri.

OPAS: opasmerkki nimensä mukaisesti opastaa merkin suuntaa. Opas ja merkki ovat samanvärisiä.

PORTTIPÄIVÄ: Tzolkin-taulukon tummennetut 52 energianpäivää, joiden tapahtumat aktivoivat muistia voimakkaimmin. Porttipäivien sointujen yhteissumma on 364 eli 13 x 28, joka vastaa 13 Kuuta kussakin 28 päivää.

SIELUNPERHE: kohtalonperhe, merkin voimavarat ja dynamiikka, jossa on viisi elementtiä. Merkki, jonka ympärille perhe muodostuu, jäsenet ovat: samankaltainen merkki, opas, haastemerkki ja tasapainottava merkki. Esimerkkejä sielunperheistä löydät Kin-laskin-sivulta.

SOINTU: kuvaa liikettä, rytmiä ja värähtelyä, jossa kyseinen merkki ilmenee. Jokaisella merkillä on 13 sointu vaihtoehtoa.

SOINTUPERHE: sointujen muodostamat toisiaan tukevat perheet ja rytmit.

TASAPAINOTTAVA MERKKI: okkultti kin, tuo esiin tiedostamattomat voimavarat, kyvyt ja mahdollisuudet. Tasapainottava merkkin on luonteeltaan yllätyksellinen. Tasapainottavien merkkien summa on 21. Esimerkiksi Simen (4. merkki) ja Maa (17. merkki).

TUKEA ANTAVA, SAMANKALTAINEN MERKKI: polaari kin, kannustaa ja tukee samankaltaisella energialla omaa kasvua. Sama parantaa samaa, homeopaattinen periaate. Samankaltaisten merkkien summa on 19.

TZOLKIN: on tahdistin, ajan laadun ja rytmin herättäjä. Tzolkin-taulukossa yhdistyvät 20 aurinkkomerkin ja 13 soinnun energiat, yhteensä 260 päivää – luonnollinen raskausaika. Tzolkin-taulukon löydöt Tzolkin-sivulta.

UNILOITSU: englanniksi Dreamspell

VIHREÄ PÄIVÄ: 25. heinäkuuta, päivä ajan ulkopuolella. Kyseinen päivä on juhlapäivä.

VUOSIENERGIA: Vuoden kestävä jakso, joka alkaa aina omasta syntymäpäivästä. Vuosienergian aloittavat merkit kuuluvat ns. elämäntehtäväperheeseen. Vuosienergian kierto kestää 52 vuotta. 52 vuotiaana olet ns. Maya aikuinen ja olet käynyt läpi kaikki oman merkkiperheesi (elämäntehtävä perheesi) mahdolliset merkki ja sointu rytmit.

VÄRIPERHEET: klaani, käsittää neljä väriperhettä, punainen, valkoinen, sininen ja keltainen, joissa kussakin on viisi merkkiä.

Sivun alkuun

MAYA-TIETOUTTA

Maya-astrologia

Maya-merkin
laskentaohje

Tzolkin

13 KUUN KALENETERI

13 kuun kalenteri

Maya-kirjallisuus

Maya-termit

Pitkä lista