Dream spell

 MAYA-ASTROLOGIA   NUMEROLOGIA   Year 2012 

Paluu pääsivulle

13 KUUN KALENTERI

Galaktinen aikamatka - Vuosi 2012 - Galaktinen keskipiste

MIKÄ 13 KUUN KALENTERI ON?

13 kuun kalenteria seuraamalla olet lähempänä maapallon luonnollista rytmiä. Onko sinulle tuttu sanonta olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan? Tästä on hyvin paljon kyse juuri 13 kuun kalenterin käytössä. Luopumalla mekaanisen maailman lineaarisen aikakäsitteen rajoituksista on mahdollista vastaanottaa tietoa ja vaikutteita ajan ja paikan tuolta puolelta.

Telepaattisuus ja viestintä muille aisteillemme kuulumattomalla tavalla, kuten unien kautta, edesauttaa tietoisuutemme käyttämistä luovemmin. Tuo kaikki liittyy vuorovaikutukseen maapallon energioiden kanssa. Voidaan sanoa, että olemme lähempänä vaistoja ja siten kykeneväisiä tekemään itsellemme parhaiten sopivia ja tietoisia ratkaisuja elämämme suhteen.

Mihin 13 kuun kalenteria voi hyödyntää?

Miten sinä voit ottaa uuden rytmin elämääsi? Oletko kiinnostunut saamaan aikaan muutosta, joka kantaa hieman pidemmälle elämässäsi? Se alkaa itsestäsi ja vastaanottamalla itsellesi tärkeät viestit löydät uuden suunnan elämääsi. Sen seurauksesta alat tehdä tärkeitä itseäsi koskevia päätöksiä, joiden huomaat olevan seuraus itsessäsi esille kumpuavasta luovasta impulssista. Muuttamalla omia toimintatapojasi muutat myös samalla ympäristöäsi. Saatat huomata hakevasi uutta itsellesi paremmin sopivaa työpaikkaa ja uudistat myös suhdettasi ympärilläsi oleviin ihmisiin vetämällä puoleesi sinun kasvua tukevia ihmissuhteita ja tilanteita. Saat kaiken tämän muutoksen jälkeen entistä rauhallisemman olotilan ja tunteen siitä, että olet jälleen oikealla tiellä oman kehityksesi suhteen.

Kalenterin rakenne

Jokainen 13:sta kalenterin kuun kaudesta on pituudeltaan 28 päivää. 13 kertaa 28 päivää tekee 364 päivää lisättynä yhdellä, ajan ja tilan ulkopuolella olevalla vihreällä päivällä, muodostavat vuoden 365 päivää.

Kalenterissa esiintyvät mayojen pyhät luvut 4, 7, 13 ja 20:

  • Luku neljä kuvaa neljää vuodenaikaa ja kalenterissa kuun viikkoja.
  • Luku seitsemän on viikonpäivien lukumäärä ja liittyy ihmiskehon sakroihin.
  • Luku 13 on ajan kiertoon perusvakio, joka ilmenee maya-sointujen lukumääränä (aaltojakso) sekä 13 kuun kalenterin kausien lukumääränä.
  • Luku 20 on myös ajan kiertoon liittyvä perusvakio, joka ilmenee maya-aurinkomerkkien lukumääränä.

Magneettinen
Lepakon Kuu

(26.7 - 22.8)

Lunaarinen
Skorpionin Kuu

(23.8 - 19.9)

Kosminen
Kilpikonnan Kuu

(27.6 - 24.7)

Kristallinen
Kaniinin Kuu

(30.5 - 26.6)

Sähköinen
Peuran Kuu

(20.9 - 17.10)

Spektraalinen
Käärmeen Kuu

(2.5 - 29.5)

Itsevallitseva
Pöllön Kuu

(18.10 -14.11)

Planetaarinen Koiran Kuu

(4.4 - 1.5)

Yliääni
Riikinkukon Kuu

(15.11 - 12.12)

Rytminen
Liskon Kuu

(13.12- 9.1)

Resonoiva
Apinan Kuu

(10.1 - 6.2)

Galaktinen Haukan Kuu

(7.2 - 6.3)

Solaarinen
Jaguaarin Kuu

(7.3 - 3.4)

Aurinkovuoden päättää vihreä päivä 25. heinäkuuta.


Kalenteri rakenne on osoitus luonnon tarkoituksenmukaisuudesta. Jokainen kuun kausi on yhtenevä pituuden ja jaon suhteen toisin kuin vallitsevassa gregoriaanisessa kalenterissa, jossa kuukausien pituudet vaihtelevat epäsäännöllisesti. Luku 13 toistuu taivaalla kuun kiertojen lukumääränä maapallon ympäri yhden aurinkovuoden aikana. Näin luonnon rytmit ovat osa 13 kuun kalenteria. Kuun kausi jakaantuu neljään seitsemän päivän pituiseen "viikkoon", joiden kesto on vastaava kuin gregoriaanisessa kalenterissa. Yhtäläisyys viikonpäivien nimien välillä ei sen sijaan ole vastaava viikon aloitusajankohta mukaan lukien.

Kalenterivuosi alkaa gregoriaanisen kalenterin päivänä 26. heinäkuuta, jolloin Sirius nousee juuri ennen aamuaurinkoa. Sirius on yksi tärkeistä tähdistä mayojen kalenterijärjestelmässä.


Sivun alkuun

MAYA-TIETOUTTA

Maya-astrologia

Maya-merkin
laskentaohje

Tzolkin

13 KUUN KALENTERI

13 kuun kalenteri

Vuosi

Kuukausi

Viikonpäivä

Maya-kirjallisuus

Maya-termit